Wie is de grootste online retailer in jouw provincie?

In de nieuwe Twinkle100 staat onder andere van waaruit de 250 grootste online retailers in ons land opereren. Wie zijn de provinciale vaandeldragers?

De nieuwe Twinkle100 heeft gisteren veel media-aandacht opgeleverd. De NOS was er al vroeg bij, verder maakten onder andere Nu.nlRTL, BNR en 538 melding van de publicatie, naast tal van regionale en vakmedia. Dat bol.com dé lijst met online zwaargewichten aanvoert, zal geen verrassing meer zijn. Gisteren brachten we ook de rest van de top-10naar buiten.

Noord-Holland hofleverancier

Voor de profielpagina’s in de publicatie hebben we ook gekeken naar de ‘standplaats’ van de 250 genoteerde bedrijven; waar worden de e-commerce beslissingen over ons land genomen? Een optelsom leert dat Noord-Holland, met 75 bedrijven (waarvan 40 in Amsterdam), de meeste Twinkle100-spelers huisvest. Op gepaste afstand volgt Noord-Brabant, met 44 noteringen, weer vrij ruim daarachter Utrecht met 29 bedrijven. Dat is overigens ook het aantal bedrijven dat vanuit het buitenland de Nederlandse markt bewerkt, waaronder top-10-spelers Zalando, Amazon en H&M.

Toppers per provincie

Hieronder vind je het overzicht van de hoogst genoteerde bedrijven in de Twinkle100 per provincie, met daarbij de notering in de Twinkle100 en de plaatsnaam.