• Twinkle100

Bol.com leidt nieuwe Twinkle100

Bol.com is aanvoerder van de nieuwe Twinkle100, het jaarlijkse overzicht over e-commerce in Nederland. De webwinkel staat met een omzet van 730 miljoen euro bovenaan de lijst met retailers, voor wehkamp, Zalando, Coolblue en Amazon. Travix is de grootste online reisverkoper in Nederland.

De negende Twinkle100 is zojuist gepresenteerd op Shopping Today in Utrecht. De redactie brengt daarin de 200 grootste online retailers en de 30 grootste online reisverkopers in Nederland in kaart, daarbij geholpen door de Hogeschool van Amsterdam. De bedrijven op de lijst zijn gerangschikt op hun online omzet in 2015.

Lees meer

Sneak peek: de eerste cijfers

Woerden, 12 augustus

De nieuwe Twinkle100, gemaakt voor en mét de e-commerce markt, is rijker dan ooit. Op 22 september wordt de kloeke uitgave gepresenteerd tijdens Shopping Today in Utrecht. Vooruitlopend daarop deelt de redactie vast een aantal interessante bevindingen.

Samen met het Centre for Market Inisghts (CMI) van de HvA heeft de redactie een kleine vijfhonderd bedrijven in binnen- en buitenland gevraagd mee te werken aan het onderzoek. Bijna de helft van die e-commerce organisaties heeft een plek gekregen in de Twinkle100, de Tweede100 van online retailers of de Travel30. MeasureWorks, Scooperz en SimilarWeb namen respectievelijk de performance, social media en traffic van de genoteerde bedrijven onder de loep.

Lees meer

Twinkle100 maakt kwaliteitsslag met Hogeschool van Amsterdam

tw100-bookified-2015Meer data, betere data

Woerden, 11 april 2016

Voor de samenstelling van de Twinkle100 2016, de lijst met de grootste online retailers in Nederland naar omzet, is de redactie een samenwerking aangegaan met de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Daarnaast wordt de lijst uitgebreid met de Tweede100 en de Travel50. De Twinkle100 2016 verschijnt op 22 september en wordt gelanceerd tijdens Shopping Today.

Lees meer

Partners

Twinkle100   Logo CMI HvA
Logo Measureworks
Scooperz New Logo
SW Logo RGB 01