Twinkle100: wie is de grootste van het land?

Ze zijn de deur uit, vijfhonderd enquêtes voor de nieuwe Twinkle100. In september publiceert Twinkle de tiende editie van het boekwerk, waarin de top van de Nederlandse e-commerce is gebundeld.

De Twinkle100 biedt een overzicht van de honderd grootste online retailers in Nederland naar omzet. Voor de honderd runners-up in retail is er de Tweede100. Ook de grootste online reisverkopers in Nederland worden gerangschikt, in de Travel30.

Vorig jaar gaven meer bedrijven dan ooit hun online omzet in Nederland, maatgevend voor de ranking, zelf op. We hopen die trend door te zetten en we hebben de enquête nog smoother gemaakt.

Hogeschool van Amsterdam
Voor de Twinkle100 werkt de redactie net als vorig jaar samen met het Centre for Market Inisghts (CMI). Dat is het onderzoeksbureau van de opleiding Commerciële Economie en het lectoraat Online Ondernemen, onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

De top van e-commerce Nederland
In de vanochtend verstuurde enquête wordt bedrijven onder meer ook gevraagd naar groeiverwachtingen en naar de leveranciers waarmee ze werken. Een contentanalyse door studenten van de HvA biedt inzicht in keurmerken, betaalmethoden en bezorgkosten, input van derde partijen biedt nog meer informatie over de top van e-commerce Nederland.

Ken je of ben je …
Hoor je ook thuis in de Twinkle100, de Tweede100 of de Travel50? Of ken je een partij die de redactie misschien over het hoofd ziet? Laat dat dan weten aan hoofdredacteur Arjan van Oosterhout. Betrokken partijen krijgen een enquêteformulier toegestuurd.

Heb je wel een enquête ontvangen? Succes bij het invullen!